Od danas dostupna aplikacija za proveru statusa PCR testa

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović rekao je da je od danas na portalu e-uprave građanima dostupna aplikacija putem koje mogu da provere da li je gotova obrada njihovog PCR testa.

Koronavirus, kovid19, ilustracija Foto: Pixabay.com

"Usluga je veoma jednostavna, sastoji se od tri koraka. Na naslovnoj strani postoje informacije o njoj, na toj stranici dovoljno je da se popune JMBG, emejl i opciono broj mobilnog telefona. Od tada će građani dobijati notifikaciju onog trenutka kada je njihov PCR test završen. Takođe i građani koji su radili ranije ovaj test, dobiće notifikaciju kada je poslednji test bio gotov", naveo je Jovanović.

Kako je rekao, usluga je besplatna i dobrovoljna.

"Poruke ne sadrže informaciju da li je test pozitivan ili negativan, već samo kada je gotov. Služi da građani budu pravovremeno obavešteni, da ne moraju da idu u ambulante. Ukoliko žele da vide svoj PCR test, građani treba da posete portal e-zdravlje, na adresi e-zdravlje.gov.rs, tu mogu da vide svoj poslednji PCR test i da bi videli da li je pozitivan ili negativan nema potrebe da idu u ambulantu", istakao je on.

Izvor: Insajder