Od danas onlajn prijava za vakcinaciju protiv koronavirusa

Građani Srbije od danas mogu da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa, a o terminu i lokaciji na kojoj će se ona vršiti biće obavešteni imejlom ili SMS porukom.

Vakcinacija medicinskog osoblja vakcinom Fajzer/Biontek u KBC Dragiša Mišović Foto: Srđan Ilić

Prijavljivanje za vakcinisanje protiv kovida19 omogućeno je na portalu e-Uprave https://euprava.gov.rs/usluge/6224.

Da bi se popunio upitnik potrebno je kliknuti na obeleženo polje "Pokreni uslugu", nakon čega se otvara formular koji treba popuniti i uneti tražene podatke.

Kako se navodi da na portalu e-Uprave, građani mogu da odaberu bilo koju vakcinu protiv koronavirusa koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili željenog proizvođača vakcine, jednog ili više njih.

O terminu i mestu vakcinacije građani će biti obaveštavani putem imejla ili SMS poruke, a upitnik se može popuniti i za članove porodice.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će od četvrtka biti moguće prijavljivanje za vakcinaciju i putem telefona.

Istakla je da je prethodnih dana završen plan punktova za masovnu vakcinaciju i da očekuje da se do kraja nedelje u Beogradu otvori prvi punkt na Sajmu.

Prema njenim rečima, Srbija u ovom trenutku ima dogovore sa različitim proizvođačima za ukupno osam miliona vakcina protiv koronavirusa, odnosno za vakcinisanje četiri miliona ljudi, s obzirom na to da su za vakcinisanje potrebne dve doze.

Izvor: Beta, Insajder