Odloženo suđenje za odavanje poverljivih podataka grupi Darka Šarića

Suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću za odavanje poverljivih podataka kriminalnoj grupi Darka Šarića odloženo je zbog bolesti advokata Radovana Štrpca, koji je takođe optužen u ovom postupku.

Specijalni sud

Branilac Radovana Štrpca, advokat Ilija Popović, kazao je da je Štrbac od 27. septembra na lečenju u Bolnici Sveti Sava u Beogradu.

"Ne može se reći do kada će to lečenje da traje", kazao je Popović i priložio lekarsku dokumentaciju.

U Specijalnom sudu u Beogradu Lazareviću se sudi u objedinjenom postupku u kom su optuženi i nekadašnji rukovodilac u MUP-u Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Lazarević je 2008. i 2009. kao pripadnik organizovane kriminalne grupe narko-dilera Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" koji predstavljaju službenu tajnu, o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Suđenje je počelo tek 5. novembra prošle godine jer je početak suđenja odlagan pet puta. Neki od razloga su bili i štrajk advokata, izostanci optuženih, ali i zahtev odbrane za izuzeće tužilaca. Suđenje ovoj grupi biće nastavljeno 25. novembra.