Oliveru Ivanoviću ukinut pritvor, ostaje zabrana putovanja

Oliveru Ivanoviću, lideru Građanske inicijative, ukinut je kućni pritvor i braniće se sa slobode. U prvoj rekaciji nakon odluke suda Ivanović kaže da je ovo samo prvi korak i da je do sada ispunjavao sve zahteve suda.

Oliver Ivanović

"Ja imam cilj, a to je da skinem ljagu sa svog imena i da jednostavno ovu stvar jednom zauvek razrešim. Apsolutno nemam nikakve veze s onim što mi se stavlja na teret, ali to moram da dokažem", rekao je Ivanović za Betu.

Sud je morao da odluči o pritvoru do danas, kada ističu dva meseca, koliko je Ivanović u kućnom pritvoru. Njegovi branioci su na poslednjem glavnom pretresu tražili ukidanje pritvora.

„Neprestano smo insitirali na ukidanju pritvora i on je danas ukinut. Ostala je mera radovnog javljanja policiji. Oliver Ivanović mora ponedeljkom i petkom da se javlja policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici. Putna isprava mu je i dalje u sudu, tako da nema pravo putovanja i zabranjeno mu je da se svedocima približava na manje od 100 metara“, kaže za Insajder advokat Olivera Ivanovića Ljubomir Pantović.

Pre dva meseca, 22. febrara, sud je Ivanoviću ukinuo zatvorski pritvor i pustio ga da na ponovljeno suđenje dolazi iz kućnog pritvora.

Nedelju dana pre toga Apelacioni sud u Prištini ukinuo je presudu suda u Kosovskoj Mitrovici kojom je Oliver Ivanović osuđen na devet godina zatvora za krivično delo ratni zločin nad civilnim stanovništvom iz 1999. Suđenje je počelo iz početka 7. marta ove godine. 

Izvor: Beta, Insajder