Poginuo radnik na kojeg se srušio zid na gradilištu u centru Beograda

Jedan radnik preminuo je od povreda zadobijenih nakon obrušavanja zida na gradilištu između Sarajevske i Ulice kneza Miloša u Beogradu. Reč je o gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade investitora iz Izraela, potvrđeno je u Hitnoj pomoći.

Gradilište između Sarajevske i Ulice kneza Miloša u Beogradu

Kako su za N1 rekli građani koji su bili svedoci nesreće, u trenutku rušenja zida u blizini su se nalazila trojica radnika od kojih je jedan završio pod ruševinama i, nažalost, preminuo.

Na mesto nesreće ubrzo su stigli vatrogasci, Hitna pomoć i policija. Kako prenose mediji, na lice mesta došao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao da investitor ima sve neophodne dozvole i da je prema nadzoru koji je izvršila gradska inspekcijska služba, poštovao sve propise.

Poginuli radnik radio na crno

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izrazio je saučešće porodici radnika koji je poginuo na gradilištu u centru grada, gde se nekada nalazila američka ambasada, i izjavio da je Beograd veliko gradilište, ali da su ljudski životi važniji od toga.

"Daćemo sve od sebe da bismo saznali ko je napravio grešku i kako se ovakve stvari više ne bi događale", rekao je Radojičić novinarima na mestu nesreće.

Povodom ovog događaja, oglasila se i kompanija KMR Development čiji je radnik poginuo. 

"Izražavamo najdublje žaljenje zbog nesrećnog događaja koji se dogodio jutros i izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici našeg stradalog radnika. Zajedno sa nadležnim organima radimo na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ove nesreće i zbog toga u ovom trenutku ne možemo da vam damo više preciznijih informacija. Bićemo na raspolaganju porodici za sve ono što im je u ovom trenutku neophodno, a javnost ćemo obavestiti o detaljima čim nadležni organi utvrde tačne činjenice", navodi se u saopštenju KMR Development.

Kupovinom parcele izraelski investitor prvi put ušao na srpsko tržište

Podsetimo, na mestu bivše američke ambasade u centru Beograda, investitori iz Izraela grade luksuzni stambeni kompleks.

Parcelu sa zgradom na mestu stare američke ambasade su u septembru 2016. kupile izraelske firme "Yoši Avrahami" i "Almogim holdings".

Kupovinom ove zgrade od 14.000 metara kvadratnih, kompanije, koje se inače bave stanogradnjom i upravljanjem nekretninama, prvi put su ušle na srpsko tržište.

Predstavnici ovih firmi kao razlog za neobjavljivanje za koju cenu su kupili kompleks bivše američke ambasade objašnjavaju to što su firme kotirane na izraelskoj berzi, pa zbog poštovanja tamošnjih procedura sa tim podatkom ne mogu da izađu u javnost.

Na ovom prostoru planirana je gradnja stambenog kvarta sa spa centrom, podzemnim parkingom…

Ovi investitori, kako je prošle godine otkrio Insajder, kupili su i prostor nekadašnjeg "Depoa" u Bulevaru kralja Aleksandra 142, koji je izgoreo pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Još nije saopšteno šta je u planu da se gradi na ovom prostoru.

Izvor: Insajder