Pokrajinski odbor SPO traži stranačke izbore, Draškoviću funkcija počasnog predsednika

Devet visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove (SPO) podnelo je danas ostavke na svoje funkcije i zatražilo od lidera SPO Vuka Draškovića da se izjasni da li je ta stranka vlast ili opozicija i da li i dalje baštini ideje obnove Kraljevine Srbije i Ravnogorskog pokreta. 

Vuk Drašković

"Vrlo smo nezadovoljni Vašim istupima u javnosti i porukama koje ste slali putem Tvitera, kojim ste ozbiljno narušili odnos sa našim strateškim koalicionim partnerom. Mišljenja smo da nije moralno sedeti u vlasti, a na svakom koraku imati zamerke i kritike na račun Vlade Srbije i njenih funkcionera. Takodje, veoma smo razočarani Vašom željom i potrebom da budete večiti predsednik SPO-a, iako ste i sami svesni da su reforme i uvodjenje u stranački rad novih i mladih ljudi neophodne za oživljavanje naše stranke", navodi se u saopštenju.

U toku dana Pokrajinski odbor SPO za Vojvodinu održao je sednicu u Novom Sadu sa koje je zatraženo da se u roku od sedam dana sazove sednica Glavnog odbora na kojoj bi se raspravljalo o stanju u stranci i Draškoviću prenelo nezadovoljstvo zbog iznošenja stavova koji ne predstavljaju stranačke stavove, niti su utemeljeni u programu SPO. 

Od njega bi na toj sednici bilo zatraženo i da prihvati da bude počasni predsednik stranke i da se održi stranački kongres, odnosno Sabor, na kojem bi bio izabran novi predsednik. 

"Pokrajinski odbor smatra štetnim nastupe Draškovića u javnosti usmerene protiv SPC, upornim potenciranjem pitanja kolektivne krivice na strani srpskog naroda za ratne zločine u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije, kao i o potrebi denacifikacije Srba, uzimajući kao primer Nemce posle Drugog svetskog rata. Takodje, iznošenjem stavova koji odstupaju od zvanične politike Srbije prema Kosovu i Metohiji, a u isto vreme odustajanjem od osnovnog stranačkog načela obnove Kraljevine Srbije, kao i zanemarivanjem uloge Ravnogorskog pokreta u uslovima kada je cela Srbija postala svesna njegovog istorijskog značaja", navodi se u saopštenju izdatom nakon sednice Pokrajinskog odbora SPO.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.