Pokret obnove kraljevine Srbije postao parlamentarna stranka

Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), koji su nedavno osnovali bivši članovi Srpskog pokreta obnove, saopštio je danas da je postao parlamentarna stranka pošto mu je pristupio narodni poslanik Žika Gojković. Funkcioner SPO Aleksandar Čotrić međutim pozvao je Gojkovića da vrati poslanički mandat.

Žika Gojković

Pokret je naveo da su mu danas pristupila i tri dosadašnja poslanika SPO-a u Skupštini Vojvodine, dve trećine odbornika SPO-a u lokalnim skupštinama širom Srbije, kao i 44 gradska i opštinska odbora Srpskog pokreta obnove. 

Funkcioner Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Čotrić pozvao je večeras bivšeg člana te stranke Žiku Gojkovića da vrati poslanički mandat.

"Iz moralni razloga najmanje što bi Gojković trebalo da uradi je da nam vrati mandat", rekao je Čotrić agenciji Beta.

Podsetimo, grupa funkiconera SPO-a podnela je ostavke u stranci krajem maja posle čega su isključeni iz stranke zbog narušavanja ugleda SPO i delovanja suprotnom Statutu i odlukama stranačkih organa.

Do raskola je došlo jer je ta grupa tražila da Glavni odbor razmotri stanje u toj partiji i predlog da Vuk Drašković bude počasni predsednik SPO.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.