POKS: Za prelazak cenzusa nedostajalo nam je nekoliko hiljada glasova

Miloš Parandilović portparol Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS) rekao je da izborna lista "Za Kraljevinu Srbiju" ni posle jučerašnjih ponovljenih izbora nije prešla cenzus od tri odsto.

POKS

Parandilović je agenciji Beta rekao da je nakon probrojanih svih glasačkih listića na 243 biračka mesta na kojima se u sredu ponovo glasalo za republički parlament, za prelazak cenzusa toj listi nedostajalo "nekoliko hiljada glasova".

"Bili smo treći na ponovljenim izborima i na taj način učvrstili svoju poziciju kao četvrta stranka po ukupnom broju glasova osvojenih na parlamentarnim izborima. S obzirom da postojimo samo tri godine, smatramo da smo ostvarili veliki rezultat", rekao je portparol POKS-a.

U saopštenju objavljenom na zvaničnoj internet prezentaciji ovog pokreta navodi se da bi izborni rezultat bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnog dana i usred drugog talasa epidemije koronavirusa, što je izazvalo malu izlaznost.

Iz izbornog štaba liste "Za kraljevinu Srbiju" ranije je saopšteno da je prema 75 odsto obrađenog materijala, sa 234 biračka mesta gde su ponovljeni izbori, njihova koalicija prešla cenzus i osvojila ukupno 3,06 odsto glasova i stekla pravo na osam poslanika u Skupštini Srbije.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, rekao je da je SNS, na osnovu obrađenih 221 od 234 biračkih mesta na kojima je ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji, odnela ubedljivu pobedu sa 60,2 odsto osvojenih glasova.

Socijalistička partija Srbije saopštila je da je koalicija oko te partije na ponovljenim izborima ostvarila bolje rezultate nego 21. juna i da je, na osnovu 75 odsto obrađenih biračkih mesta osvojila 12,5 odsto.

Izvor: Beta