Policajac koji je udarao uhapšenog muškarca na Vračaru osumnjičen za zlostavljanje i mučenje

Policijski službenik koji je na snimku objavljenom na društvenim mrežama u toku vanrednog stanja šamarao privedenog muškarca u automobilu na Vračaru saslušan je u okviru postupka koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je učinio krivično delo zlostavljanje i mučenje. Kako navodi portparolka Prvog tužilaštva Slavica Jokić za Insajder, u toku su dokazne radnje, a zakazano je i saslušanje svedoka.

Policajac udara uhapšenog muškarca

Policajcu se na teret stavlja krivično delo zlostavljanje i mučenje za koje je propisana kazna zatvora u rasponu od tri meseca do deset godina.

Istovremeno, protiv njega se vodi i disciplinski postupak u MUP-u.

Podsetimo, sredinom aprila na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako pripadnik MUP-a šamara muškarca koji se nalazi u vozilu policije. Kasnije se saznalo da je u pitanju četrdesettrogodišnji muškarac koji je uhapšen na Vračaru jer je prekršio meru zabrane kretanja.

Tim povodom, na svom Tviter profilu, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi nedolično ponašanje policijskog službenika, nije slika policije kakvu želimo. Tražio sam od Sektora unutrašnje kontrole da detaljno ispita postupanje policijskog službenika", napisao je Stefanović.

Ubrzo se oglasio i MUP koji je saopštio da će se detaljno ispitati postupanje policajca.

"Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi da policijski službenik zadaje više udaraca privedenom muškarcu, Sektor unutrašnjih kontrole preduzeće sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i proveriti postupanje pripadnika policije, a o svemu će biti obavešteno i nadležno tužilaštvo", navodi se u saopštenju.

Izvor: Insajder