Policija Crne Gore: Ekstradicioni pritvor za osumnjičenog ta prebijanje mladića u Novom Sadu

Nikšićaninu Ivanu Kontiću (30) je, nakon hapšenja zbog brutalnog prebijanja 28-godišnjeg mladića u Novom Sadu, određen ekstradicioni pritvor, prenosi RTCG. Iz Uprave policije Crne Gore je saopšteno da je on uhapšen po međunarodnoj poternici NCB Interpol Beograd radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

Policija Crne Gore

"On se, sumnja se, 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, u kladionici koja se nalazi u uglu Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice, sa licima L.O. i L.V. obratio oštećenom M.M. nakon čega je ubrzo došlo do fizičkog sukoba između oštećenog i traženog lica. Predmetnoj aktivnosti je prethodila intenzivna saradnja sa Odsekom za ciljane potrage Republike Srbije, u okviru Evropske mreže timova za ciljane potrage – ENFAST", navodi se u saopštenju policije.

Prema operativnim saznanjima crnogorske policije, osumnjičeni se nakon raspisivanja poternice, ilegalno prebacio na teritoriju Crne Gore gde se skrivao na više različitih lokacija.

Kontić je juče u akciji crnogorske policije oko 18 časova lišen slobode u podgoričkom naselju Zabjelo u jednom iznajmljenom stanu.

Osumnjičenom je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio ekstradicioni pritvor, saopšteno je iz policije.

Društvenim mrežama kružio je snimak na kome se videlo kako nepoznati mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke.

Na snimku se vidi kako muškarac sedi na drugom, dok je on već na zemlji i pesnicama ga udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju sve dok se pretučeni muškarac nije onesvestio, ali čak i to ga nije sprečilo da nastavi dalje da ga bije. Na snimku se vidi da je, uz pretnju, oterao jednog mladića koji je pokušao da ga odvoji od momka koji je na podu ležao bez svesti.

Potom je povređenog i besvesnog momka pomerio, kako bi ga namestio na bok, da bi mu polomio obe ruke, što je brutalno i učinio.

Sve to je posmatralo nekoliko ljudi, a jednog momka, sprečio je drugi iz te grupe i nije mu dozvolio ni da pokuša da odvoji nasilnika od onesvešćenog mladića, jasno se vidi na snimku sa beznednosne kamere.

Izvor: RTCG, Insajder