Policija identifikovala nasilnike sa skupa SNS-a

Policija tokom dana identifikovala i sasalušala sva lica koja se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine tokom skupa SNS-a. Kako se navodi u saopštenju policije, izveštaj će u toku dana biti dostavljen nadležnom tužilaštvu. Policija najavljuje i da će sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije u najkraćem periodu dostaviti izveštaj tužilaštvu o prikupljenim obaveštenjima i obavljenim proverama vezanim za postupanje policijskih službenika koji su bili angažovani na pomenutom skupu.

Provere policije su očito sprovedene vrlo brzo jer je, prema rečima portparolke tužilaštva Aleksandra Đenadić za Insajder, zahtev policiji poslat juče ujutro.

Prema njenim rečima prvo osnovno tužilaštvo je pokrenulo postupak 1. juna i to na osnovu novinskih napisa, a posle toga su u svojstvu građana saslušani oštećeni novinari.

Policija je saopštila i da nastavlja provere vezane i za krivične prijave koje su podneli učesnici prijavljenog skupa SNS-a ispred Narodne skupštine, a protiv lica koja su ih, kako se navodi u prijavi, vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom.