Policija zabranila skup Željka Mitrovića najavljen za subotu jer ga nije prijavio na vreme

Policijska uprava za grad Beograd zabranila je skup "Stop violence, just love" u organizaciji direktora "Pink internešnel kompani" Željka Mitrovića, koji je bio najavljen za subotu, 13. aprila, u Beogradu.

Željko Mitrović

"Policijska uprava za grad Beograd u skladu sa zakonom donela je zaključak o odbacivanju prijave skupa pod nazivom „Stop nasilju,samo ljubav“, podnete od strane Željka Mitrovića, kao neblagovremene i neusklađene sa odredbama Zakona o javnom okupljanju" , navodi MUP u odgovoru Insajderu.

Vojska, državni udar, kamioni sa ozvučenjem i šetnja

Ranije danas, vlasnik i direktor televizije Pink Željko Mitrović objavio je da je Ministrastvu unutrašnjih poslova Srbije podneo zahtev za organizaciju događaja "Stop nasilju, samo ljubav!" ispred Skupštine grada 13. aprila.


"Uz poštovanje svih propisa, uputili smo zahtev MUP-u za organizaciju dogadjaja "STOP VIOLENCE, JUST LOVE! Izabrali smo lokaciju ispred Skupštine grada, da ne bi bilo da krademo goste! Pobednik je onaj ko skupi više ljudi, mi ne dovozimo nikoga, nudimo samo ljubav umesto nasilja!", napisao je Mitrović na društvenoj mreži Tviter.

Uz ovu objavi, Mitrović je priložio i zvaničan zahtev upućen MUP-u.

 

Željko Mitrović pre nekoliko dana, kao odgovor na nedolozak predstavnika opozicije na protest ispred zgrade te medijske kuće, najavio je da će on pokrenuti turneju pod sloganom "Stop nasilju, samo ljubav", u okviru koje će "u stopu pratiti" demonstrante i puštati im muziku sa posebnih kamiona sa ozvučenjem velike snage.

Podsetimo, za 13. april već mesec dana najavljuje se skup “Jedan od pet miliona”, a lider Dveri Boško Obradović rekao je nedavno na pres konferenciji da je skup opozicije prijavljen policiji i gradskoj upravi.

Izvor: RTS, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.