Politička odluka MUP-a: Zabranjena utakmica devojaka Srbije i Kosova sat vremena pre susreta

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je, iz bezbednosnih razloga, odluku o zabrani rukometne utakmice juniorki Srbije i Kosova koja je trebalo da bude odigrana danas u 16 časova u Kovilovu,  rečeno je Beti u kabinetu premijerke Srbije.

MUP

Kako je objašnjeno, odluku o zabrani doneo je MUP, a ne Vlada i Ministarstvo sporta i omladine.

Čak i da je bezbednost pravi razlog za zabranu utakmice ženske juniorske reprezentacije, država se ovim potezom još jednom povukla pred huliganima.

MUP nije dao odgovor na pitanje zbog čega je utakmica zabranjena svega nešto više od sat vremena pred početak. Tim pre što je već doneta odluka da se igra bez prisustva navijača, ali i bez nacionalnih simbola.

Po svemu sudeći u pitanju je politička odluka, doneta baš u danu kada predsednici Srbije i Kosova pregovaraju o normalizaciji odnosa.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije trebalo je da odigra meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Kosova u Kovilovu.

Evropska rukometna federacija donela je odluku da navijači, ali i predstavnici medija ne mogu prisustvovati meču

Prvo je trebalo da se utakmica igra u Kragujevcu, ali je Rukometni savez Srbije potom odlučio da je premesti u Beograd, bez prisustva publike i medija. Rukometni savez Srbije je  odlučio da se ne koriste nacionalna obeležja na utakmici.

Kako pišu mediji, srpski navijači okupili su se u četvrtak uveče u Kovilovu, pevali patriotske pesme ispred SC Kovilovo uz srpske zastave i kosovske simbole i napravili bakljadu.

Oko Sportskog centra Kovilovo, gde je trebalo da se igra rukometna utakmica reprezentacija Srbije i Kosova nalazi se veliki broj policije, prenela je Beta.

Policija je raspoređena duž Zrenjaninskog i puta koji vodi od Pupinovog mosta ka Pančevu u blizini Kovilova, a i prilaz samom sportskom centru je onemogućen.

Nekoliko desetina ljudi protestovalo je u četvrtak uveče, a novi skup bi trebalo da se održi danas oko 16.00, za kada je bila zakazana utakmica.

Sama utakmica je izazvala mnogo polemika i medijske prepirke regionalnih rukometnih saveza Srbije.

Izvor: Beta, Insajder

Stefanović: Nismo spremni da policija tuče ljude zbog stvari u koju ne verujemo