Pomoćnik ministra obrazovanja: Zatvaranje škola i prelazak na onlajn nastavu biće postupni

Mere „zatvaranja“ škola i prelazak na onlajn nastavu sprovodiće se u konkretnim školama u kojima dođe do naglog skoka među nastavnicima ili učenicima, izjavio je danas pomoćnik ministra obrazovanja za međunarodnu saradnju i evropske integracije Aleksandar Jović. Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je da će se, ukoliko dođe do povećanja broja zaraženih koronavirusom na fakultetima, preći će se na potpunu onlajn nastavu.

Škola, ilustracija Foto: Pixabay.com

Uoči konferencije „Saradnja Srbije i EU - stvaranje mogućnosti za unapređenje obrazovanja“, Jović je novinarima rekao da će „zatvaranje škola biti postupno po regionima, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije“, kao i da će to biti „međurešenje“.

„Tamo gde se pojavi veliki skok novoobolelih od koronavirusa, bilo među nastavnicima ili učenicima, studenitma, mi ćemo zatvarati jednu po jednu školu, odnosno prelaziti na onlajn nastavu u tim konkretnim školama“, rekao je Jović.

On je rekao i da se nada da će maturski ispit uspeti da se organizuje u rokovima i sa dosadašnjom praksom.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ocemila je danas da je epidemiološka situacija zabrinjavajuća i da se očekuje da će doći do porasta broja zaraženih koronavirusom.

„Ukoliko dođe do povećanja broja zaraženih, na fakultetima će se pratiti situacija i ako bude potrebno sa trenutno kombinovanog vida nastave, preći će se na potpunu onlajn nastavu“, izjavila je rektorka.

Dodala je da će se svaki način pokušati da studentima bude omogućeno kvalitetno studiranje, ističući da je Beogradski univerzitet stekao iskustva tokom proteklog semestra, koja su ih pripremila za ovakve situacije.

Izvor: Beta