Poruke „Soroševi plaćenici“ na vratima Inicijative mladih za ljudska prava

Vrata prostorija Inicijative mladih za ljudska prava nepoznate osobe oblepile su posterima i nalepnicama s porukama mržnje. Kako iz Inicijative navode, ostavljene su poruke kojim ih etiketiraju kao „Soroševe plaćenike“, „izdajnike“, „plaćenike".

Izvor: Inicijativa mladih za ljudska prava

Policija je obavila uviđaj.

Inicijativa mladih povodom ovog incidenta navodi na svojoj Facebook stranici da nisu „iznenađeni“ pošto je „vlast poslala jasnu poruku da će prebijanje naših aktivista proći nekažnjeno".

„Upozoravali smo da nam premijer Aleksandar Vučić, ministar Nebojša Stefanović i SNS crtaju metu na čelu kada nas nazivaju fašistima, stranim plaćenicima, izdajnicima", navodi Inicijativa.

Odgovornost za poruke preuzela novoformirana organizacija

Aktivisti Inicijative kažu da im je ostavljeno i pismo u kom odgovornost za lepljenje plakata preuzima, po svemu sudeći tek osnovana, organizacija Alternativa - protiv autošovinizma.

Iz inicijative su nam dostavili ovo pismo, a isti sadržaj je i prva objava na Fejsbuk stranici organizacije Alternativa - protiv autošovinizma.

Poruka je objavljena večeras oko pola osam.

Ova organizacija aktiviste Inicijative mladih optužuje da su „spremni za šaku dolara da prodaju sve, od prijatelja, preko naroda i dostojanstva Srbije“.

„Možemo reći da su naše kolege iz Inicijative mladih za ljudska prava svoj strah dobro unovčile jer su njihove veze sa Sorošem i njegovim finansijama praktično javne i poznate svima“.

U istoj poruci Alternativa poziva nadležne da donesu zakon koji će regulisati aktivnost i finansiranje ovih grupacija jer će, kako se navodi, tako jednom i za sva vremena stati na put širenju stranih uticaja preko njihovih plaćenih marioneta.

Podsetimo, prošle nedelje na tribini u Beškoj koju je organizovao SNS, a na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin, došlo je do incidenta kada su aktivisti Inicijative mladih prilikom razvijanja transparenta „Kada ratni zločinci ućute žrtve će moći da govore“ fizički napadnuti.

Nakon incidenta, Srpska napredna stranka saopštila da je grupa huligana prekinula njihovu tribinu i brutalno uznemiravala učesnike.

Izvor: Insajder, N1