Poslanici vladajuće koalicije u zgradi Skupštine, protest ispred

Novinari Insajdera pokušali su da uđu u zgradu Skupštine Srbije kako bi razgovarali sa poslanicima vladajuće koalicije koji se od juče nalaze u zgradi dok se ispred održava protest opozicije. Pripadnici obezbeđenja zgrade Skupštine rekli su novinarima Insajdera da nije moguće da ih puste unutra sve dok poslanici ne zakažu konferenciju za novinare. Kako javlja novinar Insajdera unutra se vide samo pripadnici policije dok oko zgrade Skupštine i ispred nema uniformisanih policajaca.

Poslanici vladajuće koalicije u Skupštini, Foto: Srđan Ilić

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je će poslanici vlasti ostati u Domu Narodne Skupštine i da će je čuvati od onih koji bi hteli da „nasiljem, pretnjama i ucenama da preuzmu institucije i uzmu vlast u Srbiji”.

Poslanici u zgradi Skupštine pevaju „Hej, hej, Đilase“ (VIDEO)

On je novinarima u Domu Narodne Skupštine neposredno pre početka protesta rekao da su poslanici vlasti to obećali juče i da će obećanje ispuniti .

„Bićemo ovde sve dok to bude potrebno. Čuvaćemo ovaj hram demokratije od tajkuna Đilasa i Jeremića, ali i od fašističkog vođe Obradovića zato što smatramo da je važno da se poštuje izborna volja građana”, poručio je Martinović.

Podsetimo, juče su poslanici Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštili da će boraviti u prostorijama Narodne skupštine i Skupštine Grada Beograda, da bi, kako je navedeno, institucije „zaštitili od nasilja lidera opozicije“.

Njima su se kasnije pridružili i članovi SNS-a u različitim opštinama u Srbiji, kao što su Bačka Palanka, Smederevska Palanka, Smederevo, Gornji Milanovac, Pančevo, Ivanjica, Lučani, Prijepolje, Mladenovac, Obrenovac, Kovin...

Na pitanje novinarke Insajdera zašto poslanici brane Narodnu skupštinu i da li to znači da ne veruju Ministarstvu unutrašnjih poslova čiji je zadatak da, ukoliko nasilja bude, to i spreče, Martinović se prvo zahvalio na pitanju da bi dodao da veruju institucijama ali da će i oni braniti parlament.

Na isto pitanje Insajdera, Goran Vesić je rekao da „oni kao narodni predstavnici imaju pravo da čuvaju narodne institucije“.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.