Poternice s fotografijama osumnjičenih za planiranje terorističkih akcija u CG na sajtu Interpola

Interpol je objavio fotografije dvojice državljana Srbije i dvojice državljana Rusije za kojima je Crna Gora raspisala međunarodne poterice zbog sumnje da su umešani u organizaciju neuspelog terorističkog napada na crnogorske državne institucije na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine.

Na Interpolovom sajtu, kako prenosi podgorička Pobjeda, objavljene su fotogtafije Eduarda Širokova, Vladimira Popova, Nemanje Ristića iz Beograda i Predraga Bogićevića iz Kragujevca, osumnjičenih za terorizam u pokušaju i stvaranje kriminalne organizacije.

"Ako imate bilo kakve informacije, molimo kontaktirajte nacionalnu policiju ili Generalni sekretarijat Interpola", notirano je na crvenoj međunarodnoj poternici, u kojoj je zapisano da se za ovim osobama traga na osnovu naloga i naredbe za sprovođenje istrage crnogorskog pravosuđa", prenela je Pobjeda.

Crna Gora je Srbiju još početkom decembra prošle godine obavestila da potražuje Ristića i Bogićevića, ali oni još nisu uhapšeni.

U međuvremenu se osumnjičeni Ristić fotografisao s ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim, a MUP Srbije do danas nije odgovorio na pitanje kako je neko ko je osumnjičen u Crnoj Gori i već ranije osuđivan zbog pretnji zvaničnicima mogao da prođe bezbednosne provere i da se nađe u neposrednoj blizini ruskog zvaničnika.

Prema ranijim istražnim navodima crnogorskog Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovnog kriminala, pomenuti ruski i srpski državljani imali su zadatak da na dan parlamentarnih izbora, na kraju izbornog dana, ispred zgrade Skupštine Crne Gore izazovu konfliktnu situaciju u kojoj bi bila proglašena pobeda opozicionog Demokratskog fronta.

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Milivoje Katnić ranije je više puta rekao da će crnogorski organi rasvetliti sve okolnosti planiranog terorističkog napada u Crnoj Gori.

Izvor: Beta