Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić podneo neopozivu ostavku

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan profesor Vladimira Vuletića podneo je neopozivu ostavku na mesto potpredsednika i člana Upravnog odbora FK Partizan, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Vladimir Vuletić

„Fudbalski klub Partizan duži niz godina živi najteži period u svojoj istoriji. Nipodaštavanje, degradacija, bolno i sistemsko svođenje ovog kluba na efemerni i potčinjeni, kulminira ovih dana zlehudim nastojanjem da se jedan fudbalski klub medijski kriminalizuje i oglasi za leglo organizovanog kriminala u Republici Srbiji“, navodi se u tekstu ostavke.

U tom pokušaju, kako dodaje, prednjače tabloidni mediji, penzionisani bezbednosni analitičari, neki političari, jurišni akademici, dramski pisci i filmski reditelji.

„Ne bave se uzročno-posledičnim obeležjima aktuelnih dešavanja, već zubato sude i presuđuju, crtaju mete i pozivaju na javni linč neke od funkcionera fudbalskog kluba Partizan, uvereni da je jedan univerzitetski profesor na mandatnoj funkciji potpredsednika u klubu, zasigurno znao ono što oni (navodno) nisu“, dodaje Vuletić.

Kako navodi, podnoseći nepozivu ostavku želi svi brojnim ljudima u klubu, igračima i stručnom štabu svaki dalji uspeh i borbu nastave.

Podsetimo, 4. februara uhapšeno je 19 osumnjičenih članova organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio Veljko Belivuk, vođa jedne od grupa navijača Partizana.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal nakon saslušanja osumnjičenih svima je odredio pritvor do 30 (trideset) dana.

Na konferenciji za novinare zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije Ninislav Cmolić rekao je da je grupa koja je razbijena odgovorna za seriju monstruoznih zločina. Prema njegovim rečima kriminalna grupa se krila iza navijačke grupe Partizana.

"Napominjem da to nisu nikakvi navijači već kriminalci. Mi ćemo dokazati za svakog pojedinačnog od njih. Nećemo tolerisati nikakve oblike kriminala bez obzira da li se kriju iza navijačkih grupa", rekao je Cmolić.

U okviru akcije, pripadnici policije pretresli su i stadione Partizana i Crvene zvezde. Među 30 lokacija koje je policija pretresla bio je i prostor u sklopu Partizanovog stadiona.

Ministar untrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je pre dva dana da počinje i finansijska istraga ovih osoba.

Predsednik države Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje Insajdera da li je Belivuk imao zaštitenike u MUP-u rekao je da nadležne institucije u ovom trenutku proveravaju pitanje uvezanosti uhapšene grupe sa državnim strukturama.

Inače, Veljko Belivuk sa nadikom Velja Nevolja pažnju javnosti prvi put privukao je 2016. kada je sa Darkom Ristićem napao direktora FK Partizan Miloša Vazuru i pripadnike njegovog obezbeđenja.

Ubrzo, zajedno sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi preuzima vođstvo tribine Partizana.

Belivuku je u međuvremenu suđeno za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića krajem januara 2017. Nakon nedostatka dokaza je oslobođen.

Izvor: Insajder