Povučen oglas za prodaju CIP-a

Izvršitelj Nemanja Protić povukao je danas oglas o javnoj prodaji Saobraćajnog instituta CIP nakon što su Železnice Srbije uplatile dogovoreni iznos duga prema radnicima koji su to javno preduzeće tužili zbog neisplaćenih zarada za smenski rad. 

Sedište CIP-a

Protić za Insajder kaže da je na namenski račun uplaćen deo duga koji će biti isplaćen radnicima.

„Prvi deo tranše je uplaćen, a to su dugovanja za neisplaćene zarade. Ostatak duga, a on se odnosi na kamate, sudske troškove i troškove izvršenja biće isplaćen u šest rata, počev od januara 2018“, kaže Protić.

U međuvremenu je podneo i zahtev za brisanje zabeleške o založnom pravu koje je upisano u Agenciji za privredne registre.

Izvršenje je u vidu oglasa o prodaji CIP-a pokrenuto na inicijativu radnika Železnica kojima od 2009. do 2012. nisu isplaćene zarade i naknade za smenski rad. Kako je račun Železnica u blokadi i nema vrednu imovinu, sud je odredio način naplate duga, a to je u ovom slučaju prodaja imovine CIP-a koji je u 100 odsto vlasništvu Železnica.

Prema podacima Železnice su do sada po osnovu potraživanja za smenski rad isplatile oko dve milijarde dinara, a preduzeće po tom osnovu duguje više stotina miliona dinara.

Izvor: Insajder