Predsednici opština Stari Grad i Paraćin tvrde: Laž je da smo mi izazvali incidente

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su huligani napali odbornike SNS koji se od sinoć nalaze u zgradi Skupštini opštine Stari Grad. Vučić je takođe naveo da su predstavnici opozicije sprečili Hitnu pomoć da uđu u zgradu Opštine Paraćin i pomognu odborniku SNS koji je dijabetičar. Oba incidenta demantovali su predsednici opština Stari Grad i Paraćin Marko Bastać i Saša Paunović. Bastać je izjavio da je Vučić izrekao "brutalne laži" i da je došlo do verbalnog sukoba jednog odbornika SNS i obezbeđenja najverovatnije iz te stranke. Paunović je naveo da među odbornicima SNS koji su bili u zgradi parlamentau Paraćinu nije bilo dijabetičara, kao i da su radnici Hitne pomoći na kraju ušli u prostorije i da su nosili sednviče.

Ilustracija

Prema rečima predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića do incidenta u zgradi beogradske opštine Stari Grad došlo je jutros oko pet sati. On je naveo da su pristalice predsenika te opštine Marka Bastaća nasilno izbacili odbornike SNS.

"Izbacuju odbornike, jer ne mogu da trpe da ti ljudi sede na mestima na koje su izabrani. Samo su sedeli, a onda su došli huligani i batinaši da iha izbace napolje", rekao je Vučić za TV Pink.

On je naveo i da je u Opštini Paraćin, gde su na vlasti predstavnici opozicije sa republičkog nivoa, sprečena ekipa Hitne pomoći da uđe u zgradu i pomogne jednom odborniku SNS koji je dijabetičar i kome je pozlilo.

Bastać: Došlo je do sukoba odbornika SNS i njihovog obezbeđenja

Na optužbe Vučića da su u Opštini Stari huligani izbacivali odbornike SNS-a, predsednik te opštine Marko Bastać kaže da su u pitanju "brutalne laži". On je naveo da nikakvog nasilja u toj opštini nije bilo.

"Od svih odbornika koji su prvobitno upali, oko šest ujutru je ostalo njih dvojica - od toga jedan odbornik i jedno nepoznatno lice. Jedno koje je očito bilo obezbeđenje SNS stajalo je ispred zgrade. U jednom momentu je odbornik želeo da krene kući, a to lice koje je obezbeđenje mu je reklo da ne može da ide nigde jer je "Luka tako naredio". Odbornik je ipak otišao, a jedino nasilje koje je počinjeno jeste to da je obezbeđenje onda vuklo vrata" , naveo je Bastać za Insajder.

Paunović: Hteli su da unose sendviče odbornicima

Tvrdnju Vučića da je sinoć u Paraćinu sprečena Hitna pomoć u tome da uđe u Skupštinu i da lekove jednom odborniku, predsednik Opštine Saša Paunović demantuje.

"Nije to istina. Zapravo se desilo to da su prvo članovi SNS-a pokušali da uđu u zgradu Opštine da donesu sendviče svojima koji su unutra, gde naravno nisu pušteni jer se ne radi posle pola osam. Međutim, kako je jedan od njih doktor, oni su posle došli sa radnicima Hitne pomoći, koji su nosili sendviče u rukama", izjavio je Paunović za Insajder.

Kako je dodao, Hitna je na kraju ušla na drugi ulaz, ali među odbornicima nije bilo obolelih od šećerne bolesti, kako je Vučić danas tvrdio.

Poslanici vladajuće većine juče su u skupštinskom holu najavili da će svaki noć i dan da brane Skupštinu od onih koji, kako je rekao, hoće nasiljem da preuzmu vlast u Srbiji.

U isto vreme odbornici SNS i ostalih stranaka vladajuće koalicija prvo su ušli u prostorije gradskih skupština u Šapcu i Paraćinu i u opštinu Stari grad, gde su na vlasti opozicione stranke sa republičkog nivou. Tokom večeri, oni su ušli i u zgrade lokalnih parlamenata u kojima su na vlasti. Jedini zahtev im je, kako su rekli, prestanak navodnog nasilja opozicije u Srbiji.

Izvor: Insajder