Predsednik Srbije: Krizni štab sutra donosi odluku o pooštravanju mera, verovatno neće biti policijskog časa

Odluku o konačnim merama za petak, subotu i nedelju doneće Krizni štab sutra. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je dan ranije za te dane kao meru prevencije širenja epidemije koronavirusa najavio policijski čas, rekao je danas da on verovatno neće biti uveden, iako je on protiv toga. Kako kaže, mere će svakako biti pooštrene, a kako i u kojoj meri odlučiće Krizni štab.

Krizni štab za odbranu od koronavirusa Foto: Srđan Ilić

Predsednik Srbije je rekao da je situacija u Beogradu najteža, da je danas drugi najgori dan po broju zaraženih, da je preminulo 11 ljudi, a da je 118 na respiratoru. Kako kaže, u Beogradu nema više mesta u bolnicama i situacija je ozbiljna. Navodi da je on za uvođenje policijskog časa, ali da premijerka i ministar zdravlja smatraju da ima prostora da se još nešto uradi.

"Želim građanima Srbije da kažem da se ja s tim ne slažem. Zabrana kretanja bi nam značila brzo ozdravljenje, ovako se plašim da idemo na ruku svima koji žele da se dodvore ljudima", rekao je Vučić.

On navodi da smatra da je on u pravu oko predloga da se uvede policijski čas, ali navodi i da to nije moguće bez uvođenja vanrednog stanja.

"Mi smo danas imali teške razgovore. Za razliku od Ane Brnabić i Zlatibora Lončara, oni sutra drže taj štab na kome će doneti konačne mere za petak, subotu, nedelju. Svakako će biti pooštravanja", rekao je Vučić.

O svim merama, kako kaže, građane će obavestiti Krizni štab.

"Ja sam rekao da ću da poštujem mišljenje struke. Posle svega što se desillo za mene bi bilo samota da odstupim od svojih reči. Ali ja ne mogu sam da uvedem vanredno stanje, i poštujem saradnike i prijatelje koji imaju drugačije mišljenje", naveo je Vučić.

Pozvao je građane da se ponašaju disciplinovano, jer leka za koronavirus nema, kao ni vakcine, da je situacija u Beogradu teška i da za prestonicu nemaju više rešenja.

"Nama najteže stvari dolaze u poslednja četiri dana, i to nam pokazuje da to nema veze sa derbijima, izborima, već sa neodgovornim ponašanjem...", tvrdi Vučić.

Izvor: Insajder