Preminula devojčica povređena u zemljotresu u Zagrebu, nova podrhtavanja tla u prestonici Hrvatske

Devojčica od 15 godina koja je juče bila teško povređena u zemljotresu u Zagrebu danas je preminula. Istovremeno, nakon najjačeg zemljotresa Zagreb je potresla i serija od 60-tak koji su od nedelje pogodili glavni grad Hrvatske. Večerašnji novi potres bio je magnitude 2,7.

Zemljotres u Zagrebu, Hrvatska

Seizmološka služba objavila je na Tviteru da je u 20.49 zabeležn slab potres s epicentrom u Zagrebu, nedaleko od Markuševca. Evropski mediteranski seizmološki centar nešto ranije objavio da je potres bio magnitude 3,2.

Zemljotres magnitude 5,3 pogodio je Zagreb u nedelju u 06.23, a novi magnitude 5,2 u 07.00 sati. Kasnije je zabeleženo još slabijih podrhtavanja tla.

U zemljotresu je povređeno 27 osoba, od kojih 17 teže.Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da je, po podacima Kriznog štaba, oštećeno 250 zgrada, a pregledi još traju.

Direktor zagrebačke Klinike za dečje bolesti Goran Roić rekao je danas za televiziju N1 da je devojčica umrla uprkos svim naporima lekara, koji su se od nedelje borili za njen život.

Devojčica je povređena tokom zemljotresa u Đorđićevoj ulici u centru Zagreba.

Izvor: Beta, N1HR