Presuda 23 godine od ubistva: Vođa navijačke grupe Rada osuđen na 13 godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu osudio je na 13 godina zatvora Dragana Supurovića, vođu navijačke grupe Rada "United force", zbog ubistva Ivana Pavlovića u septembru 1994. godine u kafiću Tržnog centra na Vidikovcu. Tako je preinačena oslobobađajuća presuda od aprila prošle godine.

Apelacioni sud

Kako se u saopštenju navodi, „pogrešan zaključak prvostepenog suda rezultat je pogrešne ocene izvedenih dokaza“ Višeg suda u Beogradu.

Supurović ima pravo da uloži žalbu u trećem stepenu.

U pucnjavi su ranjeni Aleksandar Mandić i Mihajlo Nenadić.

U presudi je navedeno da je Supurović 22. septembra 1994. godine nakon ulaska u kafić prišao stolu za kojim je sedeo Pavlović i sa udaljenosti većoj od jednog metra iz pištolja na njega ispalio više hitaca.

"Kako nije bilo okolnosti koje bi isključivale njegovu krivičnu odgovornost, jer njegova uračunljivost nije bila dovedena u sumnju, niti su postojale okolnosti koje bi isključivale protivpravnost njegovog dela, to ga je sud oglasio krivim za učinjeno krivično delo", navodi se u presudi.

Prilikom odlučivanja o kazni, Apelacioni sud je kao otežavajuću okolnost imao u vidu njegov raniji život, dok nije našao postojanje olakšavajućih okolnosti.

Za ovo delo najviša zaprećana kazna je 15 godina zatvora.