Produžen pritvor Goranu Papiću

Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji je osumnjičen za krivično delo trgovina uticajem produžen je pritvor za još 30 dana.

Hapšenje, sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder

Kako je saopštio Viši sud u Beogradu,  sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu je odlučujući o predlogu tužilaštva  doneo rešenje kojim je prema G.P produžio pritvor do 30 dana radi prikupljanja dokaza koji iz opravdanih razloga nisu prikupljeni u skladu sa odredbom člana 498 stav 2 Zakonika o krivičnom postupku.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Kako je saopštio MUP nakon privođenja Papića, sumnja se da je on je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOК-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u PU za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istoga dana vozilo mu je vraćeno. U pitanju je, kako su preneli mediji, blindirano vozilo koje je  pripadalo najbližem saradniku Veljka Belivuka, Marku Miljkoviću.

Goran Papić u javnosti je pozna kao policijski funkcioner koji je jako brzo napredovao u MUP-u za vreme dok je ministar bio Nebojša Stefanović. Ostavku je podneo samo nekoliko dana nakon što je na čelo Ministarstva došao Aleksandar Vulin. Prema pisanju pojedinih medija, sada je zaposlen u Ministarstvu odbrane na čijem je čelu upravo Stefanović.

Inače, Papić je u javnosti poznat i po incidentu na Voždovcu kada je vlasnik restorana Jahorina na Voždovcu tvrdio da su ga pretukli pripadnici policije među kojima je bio i Goran Papić.

Izvor: Insajder