Produžen pritvor Miroslavu Aleksiću

Vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, produžen je pritvor najduže 30 dana. 

Hapšenje, sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je odlučujući o predlogu za produženje pritvora Višeg javnog tužilaštva, donela rešenje kojim je Aleksiću produžila pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Viši sud u Beogradu saopštio je da mu je pritvor produžen i zbog toga što je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

"Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu", navodi se u saopštenju i dodaje da mu se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela silovanje.

Podsetimo, Pripadnici MUP-a sredinom januara uhapsili su Aleksića zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Miroslav Mika Aleksić je pred Višim tužilaštvom u Beogradu negirao je izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Dan ranije Blic je objavio priču da je glumica Milena Radulović rekla da ju je reditelj više puta silovao.

Podršku glumici i drugim devojkama koje su slučaj prijavile policiji uputila je i potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, ali i mnoge javne ličnosti. Podršku su pružili i ministri Vlade Srbije, kao i Fakultet dramskih umetnosti.

Izvor: Insajder