Profit Er Srbije u prošloj godini četiri puta manji

Avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je treću godinu za redom poslovala sa dobitkom i da je u 2016. ostvarila neto profit od 900.000 evra. To je čak četiri puta manje od dobiti koju je kompanija ostvarila 2015 godine. Tada je profit Er Srbije iznosio blizu 4 miliona evra. 

Avion

U saopštenju Er Srbija se navodi da su ukupni operativni prihodi kompanije 320 miliona evra što predstavlja rast za pet odsto u odnosu na 2015 godinu. U saopštenju međutim nema podataka o profitu iz te godine koji je bio četiri puta veći od onog koji ostvaren 2016.

I pored toga, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić izjavio je da je pored značajnih investicija u poslovanje, zadovoljan neto profitom.

"Ove godine usmereni smo na jačanje naših komercijalnih rezultata, unapređenje efikasnosti našeg poslovanja, kao i na kontrolu troškova i stabilnost bilansa stanja", naveo je Kondić.

Podsetimo, krajem jula Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora avioprevoznika Er Srbija Siniša Mali najavio je da će u Er Srbiji biti otpuštanja, ali je dodao da je kompanija profitabilna i stabilna.

Aviokompanija Etihad, u okviru koje posluje Er Srbija, objavila je svoje poslovne rezultate u 2016. godini po kojima je u gubitku 1,87 miliona dolara.

Finansijski izveštaj Er Srbija za 2016 još uvek nije objavljen na sajtu Agencije za privredne registre pa tako osim podataka objavljenih u današnjem saopštenju,  nema informacija o eventualnim novim zaduženjima kompanije.

Zanimljivo je da je Agencija za privredne registre vratila Er Srbiji finansijski izveštaj na doradu. U obaveštenju objavljenom na sajtu APR navodi se da se dokument koji je Er Srbija dostavila ne može se smatrati Godišnjim izveštajem o poslovanju, zbog čega je kompaniji naloženo da otkloni sve nedostatke. 

Izvor:  Beta, Insajder