Propao konkurs za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Na današnjoj sednici Odbora Agencije za borbu protiv korupcije nijedan od kandidata za novog direktora Agencije nije dobio potrebnu većinu glasova. 

Agencija za borbu protiv korupcije

Za direktora Agencije za borbu protiv korupcije konkurisalo je 12 kandidata, o kojima je danas raspravljao Odbor Agencije. Nakon rasprave na kojoj nijedan od kandidata nije dobio neophodnu podršku, Odbor je saopštio da će biti raspisan novi konkurs.

Među kandidatima za novog direktora Agencije za borbu protiv korupcije bilo je nekoliko bliskih saradnika bivšeg ministra pravde Nikole Selekovića, ali i troje angažovanih na različitim poslovima u Agenciji.

Pozicija direktora Agencije upražnjena je od polovine decembra 2016, kada je direktorka Tatjana Babić dala ostavku nakon prihvatanja kandidature za sudiju Ustavnog suda.

O novom direktoru odlučuje Odbor Agencije koji već neko vreme radi u krnjem sastavu i broji šest umesto devet članova.

U Odbor još nije primljen kandidat kog su 2015. predložili poverenik i zaštitnik građana, kao ni kandidat novinarskih udruženja, koji je predložen pre pet meseci. Čeka se i imenovanje člana Odbora kog kandiduje predsednik Republike.

Za to mesto Tomislav Nikolić je, uz obrazloženje da je reč o stručnim i kvalitetnim kandidatima, krajem prošle godine predložio dvoje zaposlenih u svom kabinetu.