Protest penzionera: Poništiti zakon o smanjenju penzija

Veći broj penzionera, koji se protive zakonu o privremenom uređivanju načina isplate penzija protestovao je danas na Trgu Nikole Pašića u centru Beograda.

Protest penzioera Foto: Srđan Ilić

Penzioneri su sa Trga Nikole Pašića krenuli u protestnu šetnju do zgrade Predsedništva i Ustavnog suda, kako bi podsetili da je prošlo dve godine od podnošenja inicijative za ocenu ustavnosti zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija tom sudu.

Okupljeni penzioneri su nosili transparente - Vratite otete penzije, Tačka na pljačku i Stop neustavnom zakonu, a za vreme njihove šetnje bio je na kratko zaustavljen saobraćaj.

Protest penzioera Foto: Srđan Ilić

Uoči organizovanja protesta predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihailo Radović je rekao novinarima da je cilj protesta da se poništi, kako je rekao, neustavni zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Protest su organizovali Sindikat penzionera i Sindikat vojnih penzionera.

Uoči početka protesta predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić rekao je da oni protestom žele da iskažu neslaganje sa reformama koje su počele i završavaju se na penzionerima.

"Više od 150.000 oštećenih penzionera se priključilo protestu da bi se izborili za svoja prava", rekao je Tamburić.

 Izvor: Beta