Protest u centru Požege: Građani traže da tužilaštvo ispita kupovinu objekta muža predsednice SO Požega

Građani Požege protestvovali su zbog odluke lokalne vlasti da za 12 miliona dinara kupi plac i nelegalan objekat, čiji je suvlasnik muž predsednice Skupštine opštine Zorice Mitrović.

Protest građana

Kako prenosi N1, požeška vlast, koju predvode naprednjaci, obrazložila je kupovinu rešavanjem pitanja protivpožarne zaštite i dobijanja, posle 20 godina, upotrebne dozvole sportske hale.

 Sa današnjeg protesta u Požegi upućen je zahtev za hitnu obustavu postupka kupovine nelegalnog objekta, kao i da se sve donete odluke ponište i stave van snage. Nelegalni građevinski objekti prema zakonskim propisima ne mogu biti predmet kupovine, objašnjava Simo Stokić, stručnjak za građevinsko zemljište i legalizaciju.

 “I oni umesto da uklone nelegalni objekat, oni otkupljuju isti objekat da za astronomsku cenu. Znači, cena nelegalnog objekta je dostigla veću cenu nego da je legalan. Radi se o veoma drskom ponašanju, o jednom skandalu u opštini Požega”, ističe Stokić.

 Agencija za borbu protiv korupcije kako je Insajder već pisao,  pokrenula je postupak provere da li su odbornici skupštine opštine Požega omogućili sukob interesa i trgovinu uticajem glasanjem da opština kupi zgradu čiji su vlasnici suprug i dever Zorice Mitrović, a građani Požege zahtevaju da se slučajem pozabavi i tužilaštvo.

Izvor: N1; Insajder