Provokacije i sukobi dve grupe demonstranata kod Skupštine Srbije

Nakon provokacija, nekoliko bačenih flaša i upaljenih baklji, ispred Skupštine Srbije, a zatim i u Pionirskom parku, došlo je do sukoba dve grupe demonstranata.

Tokom protesta ispred Skupštine Srbije došlo je do provokacija i incidenata u Pionirskom parku 9.juli 2020. Foto: Betaphoto/Luka Filipović

Prvo je nastalo komešanje ispred Skupštine, a zatim su ka suprotnoj strani ka Pionirskom parku poletele flaše sa vodom i limenke, i sa jedne i sa druge strane.

 

Kako prenosi N1, grupa koja je stajala direktno kod stepeništa, a to su, kako kaže predstavnici desnice Srđana Noga, krenuli su na ljude koji su sedeli na podu.

N1 navodi da su oni prvo počeli da beže, a onda su im se suprotstavili i sukobili sa njima.

Demonstranti koji su provocirali na kraju su pobegli ka Krunskoj ulici, nakon čega se druga grupa demonstranata vratila ka Skupštini.

Prethodno je jedna grupa demonstranata bacala baklje i petarde u Pionirskom parku zbog čega su, kako prenosi Beta, okupljeni ispred Skupštine reagovali zvižducima i povicima "ua, ua!".

Reporter Bete je javio da je nekoliko snažnih momaka pokušalo uz pomoć megafona da smiri situaciju poručivši da su kamenje i petarde u službi Aleksandra Vučića.

Njih je pokušala da prekine jedna grupa momaka koja je duže vreme provocirala sve koji su pozivali da se sedne i da protesti ostanu mirni.

U jednom trenutku došlo je do komešanja i jurnjave, kada su okupljeni, kako se moglo čuti, pokušali da udalje one za koje smatraju da prave probleme.

Ta grupica koja je bežala naterana je da sedne na zemlju, a okupljeni su tražili da skinu maske i kapuljače, što oni nisu hteli da urade.

Istovremeno, neki od građana tražili su od okupjenih da ih ne diraju.

U toj napetoj situaciji došlo je do košknja pa i udaranja, prenosi Beta.

Izvor: N1, Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.