Rebić: Srpska policija imala saznanja da će ROSU sprovesti akciju na Severu Kosova

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je srpska policija imala saznanja da će ROSU danas sprovesti akciju na severu Kosova.

Vladimir Rebić

On je za RTS izjavio da su rano jutros u severni deo Mitrovice ušla 24 oklopna vozila, što je suprotno propisima i rezolucijama i što predstavlja još jedan slučaj zastrašivanja Srba.

Rebić je ocenio da kosovska akcija pokazuje i “frustraciju Prištine, jer je morala da povuče kandidaturu za članstvo u Interpol”.

Naveo je da su predstavnici vlasti Srbije bili aktivni prethodnih 11 meseci kako Kosovo ne bi moglo da postane članica Interpola, kao i da su već nastavili sa daljim lobiranjem kako bi ih u tome onemogućili i sledeće godine.

Direktor policije je rekao i da je Srbija “spremna da interveniše ako bi došlo do egzodusa srpskog naroda”, ali, kako je istakao, uveren je da se to neće dogoditi.

Rano jutros sprovedena je policijska akcija na severu Kosova u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, a uhapšen je jedan policajac, dok se za drugim traga, javio je KoSSev.

"Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca R.B. uključenog u nalog za pretragu, dok je osumnjičeni još jedan policajac, ali se za njim traga. Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municija", naveo je portparol Kosovske policije Baki Keljani za KoSSev.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je, kako prenose mediji, potvrdio akciju ROSU na Severu Kosova i rekao da su želeli da uhapse šefa operative KPS-a za Sever Željka Bojića, a da su odveli njegovog sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Đurić tvrdi da je tokom akcije uhapšen je još jedan radnik KPS-a Regiona Sever Rade Basara.

Izvor: Beta