RFZO za Insajder: Bolovanja se automatski produžuju na narednih 30 dana

Zbog uvođenja vanrednog stanja osobama koje se već nalaze na bolovanju automatski se produžava bolovanje na narednih 30 dana, navode iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) u odgovoru Insajderu.

RFZO, ilustracija

U Srbiji je do osam časova jutros registrovano 55 potvrđenih slučajeva Covid-19, a sinoć je zbog ovog virusa uvedeno vanredno stanje. Nadležni apeluju na starije sugrađane da ne izlaze iz svojih stanova, a na sednici Vlade biće usvojene nove mere poput zatvaranja svih šaltera javne uprave, zabrane izvoza lekova, pooštravanje mera za rad kafića i restorana…

Imajući u vidu da postoje građani koji su trenutno na bolovanju i kojima ističe rok okada bi morali da se jave komisiji, pitali smo RFZO da li raspisivanje vanrednog stanja menja nešto.

U odgovoru navode da se bolovanja automatski produžuju.

„U slučaju da se osigurano lice nalazi na bolovanju, zbog uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, odlukom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, osiguranom licu se automatski overava produžetak bolovanja na narednih 30 dana”, navodi se u odgovoru Insajderu.

Izvor: Insajder