Sa protesta „Svi kao jedan“ upućena tri zahteva vlasti

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona”, koji se danas održava pod sloganom „Svi kao jedan”, uputili su tri zahteva predstavnicima vlasti. Formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava REM-a koji bi na ravnopravnim osnovama predlagale poslaničke grupe vlasti i opozicije i izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a u kojima će članove jednako predložiti i vlast i opozicija.

Svi kao jedan, miting 13. april

„Organizatori protesta spremni su na pokretanje dijaloga i dogovora oko ispunjavanja isporučenih zahteva” , poručeno je sa bine ispred Narodne Skupštine.

Dodali su, da će opozicija u narednim danima predložiti članove sve tri radne grupe u kojima će pored predstavnika opozicije i NGO-a biti i predstavnici strukovnih udruženja. 

Protest „Svi kao jedan” u slikama

Zahtevi su pročitani na kraju dvosatnog programa u kojima su se okupljenima obratili profesor Čedomir Čupić, Zoran Ivošević, novinar Srđan Škoro, lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, dramski pisac Duško Kovačević i ostali…

Nakon toga, oko 17 i 30 građani su krenuli u šetnju. 

Foto: Insajder / Svi kao jedan, 13. april

Ranije je za Insajder, jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, rekao da je ruta šetnje od Skupštine do Vlade Srbije preko Slavije, Beogradske ulice i nazad do Skupštine gde se planira obraćanje predstanika opozicije.

Danas od 15h ispred Skupštine Srbije počeo je protest „Jedan od pet miliona" ovog puta pod sloganom „Svi kao jedan”.

Ranije su se protestu priključili studenti koji su sa Platoa kod Filozofskog krenuli i pridružili se centralnom skupu „Jedan od pet miliona”, a na protest su iz drugog smera došli i predstavnici Lokalnog fronta i Nedavimo Beograd noseći transparent „Slobodni gradovi”.

Ranije danas, u zgradu Skupštine došao je veliki broj pripadnika policije koji su tu da bi, kako je rekao ministar policije, sprečili nasilje, a u zgradi su i predstavnici vladajuće koalicije. 

Dok je trajao protest, poslanik Marjan Rističević na svom Tviter nalogu objavio je video iz zgrade Parlamenta uz opis „Hej Hej Đilase…”.

Kako je izgledala atmosfera uoči današnjeg mitinga pogledajte u sledećem video prilogu.

Izvor: Insajder