Šapić: Bilo bi arogantno da sa ovoliko glasova govorim o postizbornim koalicijama

Aleksandar Šapić, lider pokreta SPAS, očekivano je zadovoljan činjenicom da su trećeplasirani na izborima i da su ušli u parlament. On je istakao da je ponosan time što je način ponašanja, komunikacije i političkog delovanja za koje tvrdi da je započeo njegov pokret polako počeo da se oseća i vidi i u drugim strankama.

Aleksandar Šapić Foto: Betaphoto

„Atmosfera u kampanji bila je značajno drugačija i zbog toga mi je izuzetno drago. To doživljavam kao naš doprinos političkoj kulturi i to je možda moj najveći i najsnažniji utisak“, rekao je Šapić čestitajući svim članovima, pristalicama i simpatizerima ulazak u parlament.

On je pohvalio ponašanje SNS u poslednjih nekoliko meseci i rekao da očekuje da će nastaviti s takvim ponašanjem. Nije želeo da govori o postizbornim koalicijama , navodeći da bi to bilo arogantno sa 4,5 odsto glasova, kada je SNS osvojio apsolutnu većinu.

„Ja neću zatvarati vrata ni pred kim, kao što to nisam radio ni u predizbornoj kampanji kada se nije ni znalo da ćemo ući u parlament. Ukoliko žele da razgovaraju - razgovaraćemo, ako neće - nećemo se ljutiti ni na koga. Mi nećemo odustati od svoje politike“, rekao je Šapić.

On je komentarisao i to što analitičari smatraju da je ovakav izborni rezultat osvojio zahvaljujući pristojnosti i kulturi pokazanoj u predizbornoj kampanji.

„Mislim da je ipak naša politika pobedila, jer nisam ja na Novom Beogradu izbore dobijao samo na pristojnost i kulturu nego na onome što sam uspeo da uradim. Pristojnost i kultura treba da bude nešto što se podrazumeva i očekujem da će početi da se podrazumeva“, rekao je Šapić.

On je naveo da se zabrinuo kada je video koliko je mala izlaznost u Beogradu, ali da se pokazalo da je njegov pokret ipak uspeo da dođe do značajnog broja ljudi van Beograda. Ipak, kako je rekao, nema vremena za slavlje.

„Nastavljamo dalje. I dok sam se sportom bavio, davao sam dosta golova i nisam mnogo slavio. Tada sam govorio da ne mogu da trošim energiju na slavlja“, rekao je Šapić.

On smatra da bi i parlament drugačije izgledao i „bio interesantniji“ da je u Beogradu bila veća izlaznost, do čega nije došlo i zbog priča o „koroni koja je eksplodirala“. On smatra da su i Pokret slobodnih građana pa i pokret Metla platili zbog neizlaska birača u Beogradu.