Saša Janković: S novim pokretom ću učestvovati na svim narednim izborima

Kandidat za predsednika Saša Janković najavio je da će narednih dana formirati politički pokret koji će okupiti organizacije i pojedince koji su ga podržali u predsedničkoj trci. Na konferenciji za novinare on je rekao da će s tim pokretom ići na sve naredne izbore, dok će Demokratska stranka "nastaviti svojim putem", zalažući se za vrednosti koje zajednički dele.

Saša Janković

„Ne želim da primenjujem ni pretnju ni silu niti bilo šta. Umesto toga, moj odgovor na ovu vrstu okupacije države Srbije je to što ćemo pokret koji je iznedrio ovu kandidaturu bolje organizovati i formalizovati. Takođe, građanima ćemo ponuditi istinu umesto laži“, dodao je Janković

On je poručio da ne vidi sebe kao gradonačelnika Beograda.

„Ne vidim sebe kao kandidata za gradonačenika Beograda i smatram da ima ljudi koji prevazilaze moje sposobnosti“, naveo je Janković.

Janković je rekao da njegov pravni tim koristi sve pravne mehanizme koji su na raspolaganju, a koji će dokazati da su na ovim predsedničkim izborima, kako je rekao, pokradeni glasovi građana Srbije.

„Ne tvrdim da sam osvojio više glasova građana Srbije nego Aleksandar Vučić u prvom krugu, ali sam isto tako uveren da je Vučić lišio građane Srbije prava na drugi krug. Primenio nasilje, pretnje i učinio sve da do toga ne dođe“, rekao je Janković.

On tvrdi da izborni proces nije bio legitiman te da njegovi predstavnici u RIK-u neće glasati za proglašenje izbornih rezultata.

Bojkotovanje Skupštine Srbije, prema njegovom mišljenju, nije rešenje.

„Aleksandar Vučić je ugasio Parlament, a naša ideja je da ga oživimo. Ideja je da se vratimo i oživimo institucije“, dodao je Janković .

Saša Janković nije odgovarao na pitanja novinara TV Pink, Studija B i lista Informer, što je moderator objasnio time da bi „nakon svih uvreda i laži koje su objavili ti mediji o Saši Jankoviću bilo besmisleno odgovoriti na pitanja“.