Saša Radulović ponovo izabran za predsednika DJB

Za predsednika pokreta Dosta je bilo danas je na Skupštini DJB ponovo izabran Saša Radulović, nekadašnji lider tog pokreta i bivši ministar privrede, saopštio je DJB. Za njegovu zamenicu izabrana je Branka Stamenković, a za potpredsednike Vojin Biljić, Hana Adrović i Aleksandar Bujić.

Saša Radulović

"Mi smo underground, oni čiju snagu uvek potcenjuju. Mi smo buntovnici s razlogom. Mi smo anti-establišment. DJB u politiku u Srbiji donosi odgovornost. Iskustvo nas je naučilo da ne verujemo ni bivšoj ni sadašnjoj vlasti", rekao Radulović na Skupštini DJB.

On je rekao da je DJB državotvorna suverenistička opcija, da taj pokret nije ni levo ni desno.

"Mi smo većina. Reč neodgovornost najbolje opisuje svaku vlast u Srbiji u poslednjnih 30 godina, jer je za to vreme čitava država opljačkana, a ispada da za to niko nije kriv jer svaka nova vlast štiti onu prethodnu i nastavlja da radi isto", naveo je Radulović.

Skupštinu je otvorila Branka Stamenković, koja je istakla da je svoj mandat provela radeći na stabilizaciji stranke i ubeđivanjeu Saše Radulovića da se vrati na njeno čelo.

"Svidelo se to nama ili ne, sve stranke u Srbiji su liderske i birači se identifikuju sa jakim liderima. DJB je srećan što ima jednog takvog lidera", navela je Stamenković.

Saša Radulović podneo je ostavku na mesto predsednik DJB nakon prošlogodišnjih beogradskih izbora, zbog lošeg izbornog rezultata. Taj pokret je zajednom sa Dverima osvojio svega 3,89 odsto glasova. Tada je ostavke podnelo celokupno rukovodstvo.

Pokret Dosta je bilo bio je najbrojnija opoziciona poslanička grupa posle izbora 2016. godine, a trenutno u parlamentu ima samo dva poslanika.

Iz toga pokreta otišli su Dušan Pavlović, Branislav Mihajlović, Ana Stevanović, Tatjana Macura, Jasmina Nikolić, Miroslava Milenović, Aleksandar Stevanović.

Izvor: Insajder