Savetnik urednika Ilustrovane politike podneo ostavku uz posebno izvinjenje državnom vrhu

Savetnik glavnog i odgovornog urednika "Ilustrovane politike" Goran Kozić podneo je ostavku, prenosi RTS.

Goran Kozić

On se u obrazloženju svoje ostavke posebno izvinio državnom vrhu.

"Zaključio sam da je moj pristup uređivanju novina neprihvatljiv. Zato podnosim ostavku na sva uređivačka mesta u Politikinoj kući. Izvinjavam se svima koje sam svojim načinom pisanja uvredio, ili ponizio. Izvinjavam se svojoj porodici, svojoj deci i državnom vrhu", naveo je Kozić u izjavi za javnost, koja je, kako prenosi RTS, dostavljena Tanjugu.

Ilustrovana politika danas je objavila na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka, 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na fotomontaži slike Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov "Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan".

U jednom tekstu pod istim naslovom i drugom sa naslovom „Ljiljanine laži“, autori Goran Kozić i Đorđe Martić nastavljaju sa opasnom kampanjom protiv Verana Matića i Ljiljane Smajlović, koja je započeta pre oko mesec dana kada je na naslovnici bio tekst „Psi su pušteni“. U međuvremenu, pušten je još jedan, u kojem se Ljiljana Smajlović praktično krivi za NATO bombardovanje.

Umesto odgovora na pitanje šta će učiniti povodom kampanje koju vodi Ilustrovana politika protiv pojedinih novinara iz Ministarstva informisanja stiglo je saopštenje u kojem „izražava žaljenje“ što ni nova naslovna strana tog lista „nije po merilima dobrog ukusa“.

Ubrzo je na svom tviter nalogu brutalne napade na Matića i Smajlović osudio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a ovakvu naslovnu stranu danas je osudila i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Izvor: RTS, Insajder