Savez za Srbiju u Kruševcu održao protest „Stop krvavim košuljama“

Lideri Saveza za Srbiju su poručili večeras u Kruševcu da Srbija mora da postane normalna zemlja u kojoj će svako slobodno moći da izrazi svoje mišljenje, i da su građani, dolaskom na večerašnji protest „Stop krvavim košuljama", pokazali da se ne plaše i da se neće povinovati nasilju.

Savez za Srbiju, tribina u Kruševcu

Protest je održan u Kruševcu nakon što su prošlog petka predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica aktivista te stranke pretučeni pred početak tribine u tom gradu. Bela sala Kulturnog centra nije mogla da primi sve okupljene tako da su mnogi stojeći ispred sale slušali govornike.

Stefanović je rekao da su Kruševljani dolaskom na protestni skup pokazali da nema tog nasilja, podela i te mržnje koja će zasutaviti slobodu i pravdu.

„Nije nas okupila mržnja ni želja za osvetom, nije nas okupilo ono što njih okuplja, nije nas okupila želja da se neko obogati, da neko napuni džepove, da proda malo ove budućnosti, okupilo nas je sve suprotno od toga, želja da promenimo ovu zemlju na bolje, da nam deca ovde ostanu, da dobiju penziju od koje mogu da žive, da dodjemo u Kruševac dignute glave zato što znamo da ovde rade normalne fabrike, a ne da primaju plate koje su kusur iz nečijeg džepa“ rekao je Stefanović.

On je istakao je da je Rasadnik, deo Kruševca u kome se dogodio napad na njega, posadio seme jedinstva medju opozicijom, a medju građanima probudio hrabrost.

Osnivač Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da su trojica kriminalaca koja su napala Stefanovića uhapšena, ali da je pitanje osim njihovih imena i to što ko je njih poslao to da urade. On je istakao i da će taj neko, osim njih, jednoga dana morati da odgovara.

Đilas je naveo i da predstavnici opozicije nikoga ne mrze, nikome ne prete, ne žele da se ničija krv proliva već samo žele da Srbija bude zemlja u kojoj će svako moći slobodno da kaže šta misli, da slobodno prošeta gradom, u kome šetnje neće biti najveće dostignuće demokratije nego normalna stvar.

„Večeras je krenulo odavde ali biće toga još kada Srbija postane normalna zemlja, a to će biti kada televizije poput Pinka izgube nacionalnu frekvenciju, kada svako od nas bude mogao da gostuje na javnom servisu i odgovori na sve laži koje je Aleksandar Vučić izgovorio“ rekao je Djilas.

Da je u Kruševcu vidjeno šta znači kada organizovani kriminal i država počnu da srastaju u jedno te da je to proces koji je u Srbiji neko vreme već traje kazao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić dodajući da „imamo još kratko vreme da sprečimo da se taj proces završi“.

Okupljenima na protestnom skupu se obratio i Boban Jovanović kome su u napadu prošlog petka izbijeni zubi. Otežano govoreći on je rekao da to što su na skup došlo brojni sugradjani pokazuje da Kruševac i Srbija mogu da budu slobodni.

Na skupu su govorili i predstavnici Demokratske stranke, Narodne Stranke, Dveri, Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokratske partije, Pokreta slobodnih gradjana, a prisustvovali su i predstavnici Zdrave Srbije, Pokreta Otadžbina sa Kosova i Metohije, sindikata Sloga, Pokreta za preokret, te Dordje Vukadinović.

Pre protestnog skupa, koji je održan u Beloj Sali Kulturnog centra predstavnici pozicije su poveli više od 500 okupljenih gradjana u šetnju glavnom ulicom Kruševca.

Izvor: Beta