Sekretarica Olivera Ivanovića puštena iz pritvora

Silvana Arsović, sekretarica ubijenog Olivera Ivanovića, koja je uhapšena juče pod sumnjom da je pomagala u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, puštena je iz pritvora, potvrdila je za Insajder Ksenija Božović, funkcionerka GI Sloboda, pravda demokratija.

Oliver Ivanović

„Ukinut joj je pritvor i nju bi policija iz Prištine u toku dana trebalo da vrati u Mitrovicu“, navodi Božović.

Silvana Arsović trebalo je juče da da izjavu u policijskoj stanici u Mitrovici, ali je odvedena u Prištinu, gde joj je određeno zadržavanje od 48 sati. Kako je izjavio njen advokat, zadržavanje joj određeno bez ikakvih dokaza, koji bi upućivali na osnovanu sumnju da je ona počinila bilo kakvo krivično odelo.

Međutim, njoj je određen pritvor, uz obrazloženje da je osumnjičena „za pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo“. Arsović je danas u 10 izvedena pred tužioca, a njeno saslušanje trajalo je duže od četiri sata. Još se ne zna da li se i dalje vodi kao osumnjičena ili je posle saslušanja oslobođena sumnji.

Ksenija Božović, koja je bila najbliža saradnica ubijenog Olivera Ivanovića, kaže za Insajder da Silvana Arsović sigurno nema nikakve veze sa ubistvom Ivanovića, kao i da ne postoje dokazi za to. Ona navodi da je nakon jučerašnjeg saslušanja sedela sa njenim advokatom i čitala i njenu izjavu i izveštaj policije.

„Oni nemaju ništa protiv nje. Sumnjaju, a ne znaju ni koji je njen motiv ni kome je pomagala. Silvana Arsić je radila za Olivera punih 15 godina i bila mu je kao član porodice. Svakog 16. u mesecu (Oliver Ivanović ubijen 16. januara 2018 prim.aut) ona je pod sedativima. Njoj su sva prava ugrožena, a samohrana je majka maloletnog deteta. Ona nema nikoga“, kaže za Insajder Božović.

Ona dodaje da je sigurna u njenu nevinost.

„ Kada je reč o ostalim uhapšenim Srbima, treba pustiti nadležne organe da rade svoj posao“, navodi Božović.

Sumnje u vezi sa kamerama i silascima niz stepenice

Funkcionerka GI SDP je juče ispričala da su Silvanu Arsović policajci ispitivali u vezi sa kamerama i dodala da postoje brojne sumnje u njihove tvrdnje, koje su kontradiktorne.

„Na primer, tvrdnja da je Arsović snimljena kako silazi niz stepenice iako kamere navodno nisu radile od 4. do 16. januara do pet minuta posle ubistva. U momentu ubistva ona je jedina bila u kancelariji. Ona je rekla da je tri puta išla niz stepenice, a kamere su pokazale jedanput. Kako su kamere pokazale, a kamere nisu radile? Veze s vezom nema“, ispričala Božović.

Pre Silvane Arsović, u sklopu istrage o ubistvu Ivanovića uhapšeno je još troje Srba – pripadnici KPS Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević, kao i Marko Rašić. Kako je tada saopšteno, traga se i za četvrtim osumnjičenim M. R, a ispostavilo se da je reč o Milanu Radoičiću, potpredsedniku Srpske liste, koji je u otvorenom pismu javnosti naveo da nema nikakve veze sa ubistvom Ivanovića i da se neće predati prištinskim organima.

Kako je zvanično potvrđeno, Radoičić je juče saslušan u srpskom MUP-u, koji je saopštio da je policija od njega uzela izjavu „u skladu sa zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a u vezi sa istragom ubistva lidera Građanske inicijative SDP“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je na RTS-u izjavio da Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića i da je prošao poligrafsko ispitivanje.

Izvor: Insajder