Sergej Lavrov u poseti Beogradu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas je doputovao u Beograd gde će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, Balkanu i drugim međunarodnim pitanjima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova

On je uoči posete izjavio da se nada da će sa zvaničnicima Srbije razgovarati o predlogu Vašingtona da se lideri Srbije i Kosova sastanu krajem juna u Beloj kući, odnosno o tome "kako srpsko rukovodstvo konkretno vidi praktične korake onih država koje predlažu posredničke usluge".

Šef ruske diplomatije na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" sačekao je njegov srpski kolega Ivica Dačić.

Lavrov će u Beogradu imati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a zatim sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Nakon satstanka Lavrov i Dačić će položiti vence na memorijalni kompleks Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Predviđeno je da se Lavrov u Beogradu sastane i sa srpskim članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Delegacije Beograda i Prištine održaće 27. juna sastanak u Beloj kući u SAD na poziv Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika američkog predsednika za rešavanje pitanja Kosova. Evropski posrednik Miroslav Lajčak trenutno je u poseti Kosovu, a najavljen je njegov dolazak u Beograd.

Izvor: Beta, Insajder