Ševarlić: Prekidam štrajk glađu, medijski sam ugušen zbog popularnosti skupštinske većine i pokreta Dveri

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić koji je juče prvi otpočeo štrajk glađu saopštio je danas da ga prekida jer je on, kako kaže,  kao "idejni tvorac te ideje praktično medijski ugušen".

Miladin Ševarlić Foto: Srđan Ilić

"To je jedinstven slučaj da ja kao idejni tvorac, onaj koji je osmislio i prijavio to praktično sam bio medijski ugušen zbog popularnosti skupštinske većine s jedne strane i pokreta Dveri s druge strane", naveo je Šavarlić. 

On je na konferenciji za novinare u holu Skupštine rekao da pitanja koja su pokrenula te dve grupacije nisu toliko značajna kao pitanje Kosova i Metohije.

"Smatram da pitanja kao što je incident sa Marjanom Rističevićem i pitanje nastavka izbornog procesa nakon koronavirusa, jesu važna i da ih treba razmatrati ali nisu najznačajnija pitanja od nacionalnog značaja. Predlažem da obe grupacije pitate kakav je njihov stav po pitanju Kosova i Metohije", rekao je Ševarlić.

On je ponovio da je bitno da građani znaju kakav je stav svih partija o Kosovu i Metohiji i da o tome treba da se izjasne i da budu pitani.

"Lično mislim da ne postoji država na svetu koja bi se odrekla 12 odsto teritorije, zbog bilo čega a posebno ne zbog priključenja EU", rekao je Ševarlić.

Podsetimo, četiri narodna poslanika – Miladin Ševarlić (samostalni), Boško Obradović (Dveri) i Sandra Božić i Aleksandar Martinović (SNS) svako iz svojih razloga od juče sede ispred Skupštine Srbije i štrajkuju glađu. Ne zna se do kada, a po njihovim izjavama nije sasvim jasno ni šta bi trebalo da se dogodi da prekinu takav vid protesta. Istovremeno, ponovo je u Srbiji zabeleženo da predstavnici vlasti štrajkuju zbog postupaka institucija.

Prvi je na stepenice parlamenta seo Miladin Ševarlić nakon što je u holu Skupštine predstavio svoje razloge za protest. Jedan od njih je intervju ruskog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka u kome, između ostalog kaže da se Rusija zalaže za promenu Rezolucije 1244, a drugi izjava predsednika Srbije “da će Kosovo u budućnosti, ne mojom voljom i zato što ću ja da ga priznam, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji”. Ispostavilo se da je reč o izjavi od prošle godine.

Na štrajk glađu se zatim odlučio lider Dveri Boško Obradović, a zatim i poslanici SNS bez jasnog razloga za to.

Izvor: Insajder; Beta