Skupština izabrala tri člana Saveta REM-a

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas set zakona iz oblasti odbrane, i izglasali tri nova člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) na čiji se izbor čekalo od 2017. godine. U REM su izabrani Judita Popović - na predlog nadležnog skupštinskog odbora, Zoran Simjanović - na predlog Udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i Udruženja kompozitora i Aleksandar Vitković - na predlog Nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

REM

Judita Popović koju je predložila LDP-LSV-SDA  je advokatkinja iz Zrenjanina. Simjanović je kompozitor muzike za film i pozorište i profesor Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, dok je reditelj Aleksandar Vitković kandidat Nacionalnog saveta za nacionalne manjine.

Vlast i opozicija u borbi za medije: Zašto je REM „crvena linija“

Prema zaključcima koji su postignuti u međupartijskom dijalogu uz posredovanje evroparlamentaraca, osim popune  nedostajućih članova Saveta REM-a u ovom telu trebalo bi da budu i zamenjena dva člana. Za sada nije poznato kako će to biti učinjeno, jer je jedina mogućnost da dva člana sami podnesu ostavke.