Sloga: Predsedniku sindikata u GSP zabranjen ulazak u pogon u vreme posete Malog

Sindikat Sloga saopštio je danas da je predsedniku tog sindikata u GSP Beograd Nebojši Aleksiću juče bio zabranjen ulaz u pogon "Karaburma", u vreme kada je u najavljenu posetu tom pogonu došao gradonačelnik Siniša Mali.

Sindikat Sloga

Njemu je ulaz zabranila unutrašnja kontrola po nalogu generalnog direktora Željka Milkovića, navodi se u saopštenju.

"Aleksiću je ulaz zabranjen... u strahu da kao sindikalac i zaposleni ne bi gradonačelnika obavestio o problemima unutar tog javnog preduzeća, ili postavio neka nezgodna pitanja koja se odnose na nenamensko trošenje novca građana Beograda, nedostatak htz opreme, delova, alata", navodi se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije Sloga .

Sloga je navela da je zbog zabrane ulaska Aleksić pozvao policiju, da je patrola izašla na teren, s njim obavila razgovor i sastavila zapisnik.

"Smatramo da je glavni razlog nezakonitog postupanja prema Aleksiću nedavno održani javni razgovor s bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom na Zelenom vencu, gde je Aleksić kao sindikalac napravio poređenje nekadašnjeg i sadašnjeg stanja u GSP, upozorio na sadašnje male plate, nedostatak opreme i sredstava za svakodnevni rad", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Aleksić u sredu dobio dokumenta o premeštanju na niže radno mesto.

Izvor: Beta