Snimak cepanja transparenta tokom mitinga SNS-a (VIDEO)

Novinari redakcije Insajder došli su do još jednog snimka sa mitinga koji je Srpska napredna stranka organizovala povodom polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na kome se vidi kako je pocepan transparent pokreta “Sedam zahteva”, koji je nastao izdvajanjem iz “Protesta protiv diktature”. Na pocepanom transparentu pisalo je „Narod gladuje, elita se raduje“.

Nedaleko od skupa u organizaciji SNS-a nekoliko pripadnika grupe „Sedam zahteva“ na nekoliko sekundi razvuklo je transparent, nakon čega im je transparent pocepao nepoznati muškarac iz obližnjeg parka.

Na ovom snimku pojavljuju se i dvojica mladića koja su, nakon ovog incidenta pretila novinarki Insajdera i novinaru i fotografu VICE-a. Povodom ovog i još nekoliko, uglavnom verbalnih napada na novinare tokom mitinga SNS-a, Tužilaštvo je pokrenulo objedinjeni postupak.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.