SNS: Nedolične reči Labana jer su ga primoravali da krade

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je danas da su reči gradonačelnika Subotice Bogdana Labana nedolične, i da predstavljaju njegov lični čin, ali da ih je izgovorio jer su "pokušali da ga primoraju da krade".

www.sns.org.rs

SNS je navela da je taj čin "koji je, iako neopravdan, nastao nakon što su pokušavali da ga primoraju da krade isti oni koje danas štite" lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković i Demokratska stranka (DS).

"Građani Srbije navikli su na svakodnevne brutalne izmišljotine DS i Jankovića koji ovog puta ponovo lažu i obmanjuju javnost kako je neko prebijen, što nema nikakve veze sa istinom", naveo je SNS.

Laban, koji je i funkcioner SNS, potvrdio je ranije danas da je pretio Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", ali je demantovao da ga je i šamarao, i izvinio se zbog "neprimerenog" rečnika koji je koristio.

Potom je Janković zatražio da Laban podnese ostavku uz ocenu da su pretnje i nasilje koje je je Laban ispoljio prema asistentu na Građevinskom fakultetu u Beogradu Vladimiru Polovini prava slika nasilne vlasti u Srbiji.

Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut".

Postoji i audio snimak na kojem se čuje kako Laban preti Polovini i verbalno ga vredja, kao i zvuci koji deluju kao šamaranje.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.