Stefanović na pitanje Insajdera: Nisu prijavljene pretnje inspektorima u slučaju nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu (VIDEO)

Na pitanje Insajdera da li je MUP obavešten da je prećeno inspektorima koji su radili na slučaju neleganog objekta na Pančićevom vrhu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da policiji takve pretnje nisu prijavljene. Na dodatno pitanje novinarke Insajdera, da li je policija o tome obaveštena na bilo koji drugi način, ministar Stefanović nije dao konkretan odgovor. Odgovor na pitanje da li je inspektorima prećeno nismo dobili ni iz Ministarstva građevinarstva.

Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic Foto: Srđan Ilić

Slučaj nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu se našao u pat poziciji, jer MUP, pozivajući se na zakon i procedure, neće da pruži asistenciju pri rušenju dok Ministarstvo građevinarstva prethodno to ne pokuša prvo samo. Na pitanje novinara Insajdera da li je policija obaveštena o pretnjama inspektorima, ministar Nebojša Stefanović kaže da prijava nema.

„Mi nemamo prijavu policiji da je nekome prećeno. Nemamo nikakav problem da istražimo svakog, niti koga štitimo niti nas to zanima“ , rekao je, između ostalog, ministar policije.

On međutim nije konkretno odgovorio na pitanje da li je MUP na bilo koji način obavešten da je inspektorima prećeno, koja nisu vezana isključivo za podnošenje prijave.

„Ja sam vrlo jasno rekao. Ja sam čekao da vidimo kome je prijavljeno. Zna se gde se prijavljuje. Prijavljuje se područnoj policijskoj stanici, upravi policije ili tužilaštvu“ , dodao je Stefanović.

On je poručio i da je je "potpuno" uveren da će sve u vezi sa spornim objektom na Kopaoniku biti rešeno u skladu sa zakonom.

Ministarstvo građevinarstva ranije je podsetimo saopštilo da se rušenje nelegalnog objekta na Kopaoniku odlaže jer nije obezbeđena neophodna asistencija policije.

Nakon što je MUP saopštio da asistencija nije i neće biti pruđena bez neophodnih dokaza da je rušenje prethodno pokušano, ministarka Mihajlović je rekla da rušenje bez pomoći policije neće biti sprovedeno jer ne želi da ugrozi „svoje ljude i opremu“.

Kako je otkrio Insajder u emisiji "Vrh bezakonja", nelegalna gradnja na Pančićevom vrhu u Nacionalnom parku Kopaonik, odvijala se skoro godinu dana bez ikakvih problema, naočigled nadležnih institucija, pa čak i uz pomoć nekih od njih. O tome šta je prethodilo zakazivanju, pa otkazivanju rušenja pročitajte više u rubrici Zloupotrebama do Pančićevog vrha.

Izvor: Insajder