Sud odbio da Jeličiću odredi pritvor, nastavak suđenja 10. jula

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog tužilaštva da se Milutinu Jeličiću Jutki odredi pritvor, prenosi N1. Pritvor je zatražen nakon što se ni Jeličić, ali ni njegov advokatski tim, nisu pojavili na pretresu koji je trebalo da se održi 19. juna.

Milutin Jeličić

Glavni pretres na kojem su trebale da se iznesu završne reči, a onda i presuda, već tri puta je odlogan od 24. marta. Naredni je zakazan za 10. jul sa početkom u 12 sati.

"Osnovni sud u Kruševcu je rešenjem od 22. juna odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora protiv okrivljenog Milutina Jeličića, iz razloga što još uvek nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora", navodi Sud.

Osnovno javno tužilatvo zatražilo je 19. juna da Sud Jeličiću odredi pritvor zbog njegovog izbegavanja da se pojavi na poslednja dva glavna pretresa. Zbog toga se odlaže izričanje završih reči u postupku koji se protiv bivšeg predsednika opštine Brus vodi zbog krivičnih dela polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.

Inače, uz ovaj postupak za seksualno uznemiravanje koji se vodi protiv Milutina Jeličića, istražuje se i trgovina uticajem, a Insajder je objavio da je bivši predsednik opštine Brus prekršio uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine.

On je naime devet godina krio da je vlasnik stana u centru Beograda. Ovu nekretninu je kupio još 2011. godine, ali je, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu zatim je pokrenulo predistražni postupak protiv Jeličića.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave. Milutin Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Insajder je u emisiji “Vrh bezakonja” objavio na koje je sve načine pokušano da se spreči rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu kao i kako su pojedine institucije u tome pomagale investitorki Snežani Mitković.

Izvor: N1, Insajder