Sud odbio molbu navodnog vođe škaljarskog klana za uslovni otpust

Veće Višeg suda u Beogradu odbilo je juče kao neosnovanu žalbu branioca Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, na rešenje Drugog osnovnog suda kojim je odbijena molba za puštanje na uslovni otpust sa izdržavanja zatvorske kazne, saopštio je Viši sud.

Drugi osnovni sud u Katanićevoj ulici

Vukotić se nalazi na izdržavanju kazne od 15 meseci zatvora na koju je osuđen presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu 30. novembra 2018. godine zbog korišćenja lažnog pasoša.

“Prvostepeni sud je u ovoj pravnoj stvari potpuno i pravilno utvrdio sve činjenice koje su od značaja za donošenje odluke o uslovnom otpustu, u postupku u kom nisu načinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, obzirom da su razlozi rešenja potpuno jasni i međusobno neprotivrečni, a sve odredbe koje se odnose na institut uslovnog otpusta pravilno su primenjene”, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Crna Gora inače traži izručenje Vukotića, jer se sumnja da je kao pripadnik škaljarskog klana učestvovao u tri pokušaja ubistva  Kotoru, ali odluka o molbi za izručenje još nije doneta. Kako su preneli mediji, Vukotić pre oko mesec i po dana saslušan u Beogradu po zamolnici Crne Gore. To je učinjeno u okviru istrage u dva u predmeta u kojima je osumnjičen za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika tog klana.  

Jovan Vukotić uhapšen je u Turskoj, odakle je izručen Srbiji. Kako je ranije izjavio ministar policije Nebojše Stefanovića za Vukotićem traga i Grčka zbog sumnjeda je bio u lancu trgovine 135 kilograma kokaina.

Za Jovicu Vukotića mediji navode da je vođa škaljarskog klana i čovek koji se dovodi u vezu sa brojnim kriminalnim radnjama u Srbiji, Crnoj Gori i drugim evropskim zemljama.

U javnosti je ovaj klan poznat i po takozvanom ratu sa suprotstavljenim klanom – Kavačkim u kojem je do sada u Srbiji i Crnoj Gori ubijeno više desetina osoba.

Izvor: Insajder