Sud preinačio odluku: Pritvor od 30 dana osobi koja je automobilom upala u migrantski centar

Osnovni sud u Obrenovcu preinačio je prvobitnu odluku o puštanju na slobodu muškaracu F.R. koji je prošle nedelje automobilom nasilno ušao u Prihvatni centar za migrante u tom gradu, rečeno je Insajderu u sudu. On je ponovo uhapšen i određen mu je pritvor od 30 dana.

Hapšenje, sud, presuda, ilustracija / Foto: Insajder

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu tražilo je određivanje pritvora od 30 dana za muškarca F.R, zbog krivičnog delo nasilničko ponašanje, a ovaj predlog Sud je prvobitno odbio nakon čega je Tužilaštvo uložilo žalbu.

U Tužilaštvu kažu da je u toku prikupljanje i drugih dokaza kako bi se utvrdilo da li se eventualno u radnjama osumnjičenog stiču obeležja i nekog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

F. R. je na svom Fejsbuk nalogu uživo prenosio vožnju do migrantskog centra, a na snimku se vidi kako automobilom u punoj brzini upada u Prihvatni centar za migrante u Obrenovcu, koji je u tom trenutku obezbeđivala Vojska Srbije.

On je nakon toga priveden, a u incidentu nije bilo povređenih.

Povodom ovog incidenta reagovao je Komesarijat za izbeglice ocenom da je to posledica negativne kampanje prema migrantima na društvenim mrežama.

„Ovaj incident opominje da je krajnje vreme da se prestane sa verbalnim, a sada i fizičkim napadima na migrante, kao i da se zaustavi histerična kampanja prema njima na društvenim mrežama koja je, dovela do ovog incidenta”, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni F.R. je predsednik opštinske Komisije za saradnju sa udruženjima i omladinom radnog tela predsednika Opštine i Veća Gradske opštine Obrenovac, a na svojim nalozima na društvenim mrežama navodi da je član Levijatana.

Izvor: Insajder