Suđenje Darku Šariću za pranje novca odloženo 25. put

Suđenje Darku Šariću i šesnaestorici optuženih za pranje pranje novca zarađenog od šverca kokaina, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu po 25 put, jer su on i advokati odbrane zatražili izuzeće tužioca. Novi termin nastavka glavnog pretresa je 3. jun. Suđenje klanu Darka Šarića traje gotovo deceniju.

Darko Šarić

Glavni pretres u Specijalnom sudu trebalo bi da traje četiri dana – od 3. do 5. juna i 8. juna, saopšteno je iz Višeg suda.

U saopštenju se podseća na niz odlaganja glavnih pretresa tokom prethodnih meseci na ovom suđenju.

Tako je glavni pretres zakazan za 27. januar 2020. godine odložen jer nije došao branilac po službenoj dužnosti Šarića, advokat Oliver Dojčinović, koji je sud obavestio da je sprečen zdravstvenim razlozima.

Za taj tremin je bilo zakazano iznošenje završnih reči.

Predsednik veća je sledeće pretrese u ovom predmetu zakazao za 18, 19, 20. i 21. februar 2020. godine, ali su odloženi usled nedolaska branilaca okrivljenih.

Do toga je došlo zbog zakazane javne sednice pred Apelacionim sudom u Beogradu, u postupku po žalbi u predmetu, kojim je obuhvaćena Šarićeva grupa optužena za šverc kokaina.

Pretres zakazan za 23. mart 2020. godine odložen je zbog proglašenog vanrednog stanja u Srbiji usled pandemije izazvane koronavirusom, pa tako i nemogućnosti da svi učesnici postupka pristupe sudu.

Nakon toga je sledeći glavni pretres bio zakazan za 25. maj 2020. godine koji je odložen usled izostanka pojedinih branilaca i optuženih, iako su bili uredno obavešteni, navedeno je iz Višeg suda.

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali oprali oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali.

Podsetimo, Darko Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.

Izvor: Beta, Insajder